Daar is Sex & the City 2 | Het Nieuwsblad

2021-12-27 02:22:13 By : Ms. Julie yi

Eindelijk, de langverwachte film ‘Sex & the City 2’ is er. Wij kregen SATC2 al te zien en trokken naar New York om de stad te ontdekken in de voetsporen van Carrie & co. Na al het shoppen tijdens de Sex and the City Tour mochten we onze beentjes strekken in een adembenemende loft. Ziehier onze impressies van film, tour en loft.

Movie & the City Sex & the City 2 springt twee jaar vooruit. Carrie is nog steeds dol op de walk-in closet die Big haar schonk als huwelijkscadeau, Big zelf vindt ze iets minder leuk. Want na de wittebroodsweken zit er wat sleet op hun relatie. Charlotte speelt haar moederrol nog steeds vol overgave, maar ze wordt soms toch hoorndol van haar twee dochters. Miranda geeft haar carrière in het advocatenbureau op en Samantha is nog steeds een happy single nadat ze haar jonger vriendje Smith dumpte.

Redenen genoeg om een meidentrip naar Abu Dhabi te boeken, waar ze dolle avonturen beleven als Jasmines uit Aladdin, maar dan met Cosmo’s in de hand. Voor de fantastisch originele verhaallijn moet je dus niet gaan kijken, wel om deze redenen.

1. De outfits Dankzij styliste Patricia Field viel het grote publiek voor oversized bloemcorsages, halskettingen met je naam, kniekousen in een paar Manolo’s en een mix van uiteenlopende stijlen in één enkele outfit. In SATC2 ruimt de corsage plaats voor een vlinderstrik (op een mannensmoking), vervangt een klavertjevier de Carrieketting en dragen de vrouwen roodgezoolde Louboutins in plaats van Manolo’s.

Hun reis naar Abu Dhabi levert ook inspiratie op voor je zomergarderobe: exotische prints en felle kleurtjes, harembroeken, strapless jumpsuits, zweverige maxi dresses, uitgesneden badpakken. En dan is er nog de flashback naar de eighties met Carrie als Madonnakloon (denk Like a virgin), Charlotte als brave WASP (White Anglo-Saxon Protestant, een typisch Amerikaanse, zeg maar) met in de nek geknoopte sweater, Miranda als working girl in strenge powersuit en Samantha als punkgeïnspireerde groupie. Verwacht je voor de rest aan ontwerpen van de grootste designers, waaronder een hoed van onze Christophe Coppens.

Leuk weetje: Sarah Jessica Parker is sinds kort creatief directeur van Halston Heritage, de tweede lijn van het Amerikaanse Halston. Dat resulteert dus in verschillende Halstonoutfits, waaronder de witte jurk die ze op de filmposter draagt en die al een succes was nog voor de trailer uit was.

2. De cameo’s Liza Minelli covert All the single ladies van Beyoncé op het huwelijk van Stanford en Anthony, Penélope Cruz flirt met Big, en tienerster Miley Cyrus draagt dezelfde outfit als Samantha op de première van de nieuwe film van haar (ex)vriendje Smith. Ook Bette Middler werd gespot op de opnameset: zij zou wel eens Carries moeder kunnen spelen.

3. Aidan De man die er zelfs met een paar kilootjes te veel en gekleed in jeanshemd, dito broek en cowboylaarzen sexy uitzag, maakte het vierde seizoen van de reeks nóg beter toen hij het vriendje van Carrie werd. Tot zij zo dom was hem te bedriegen met Mr. Big.

De meubelmaker keerde op vraag van de kijkers terug -- de Amerikaanse tv-zender HBO kreeg enorme stapels klachtenbrieven te verwerken nadat Aidan uit de reeks verdween -- en vroeg Carrie ten huwelijk. Ze dumpte hem uiteindelijk omdat ze bang werd. Maar nu is hij terug! In de zwoele hitte van Abu Dhabi loopt Carrie hem per ongeluk tegen het lijf. En begint ze te twijfelen aan haar huwelijk met Big. Derde keer, goede keer met Aidan?Loft & the City Mr. Big werkt in het financiële district van New York, wij woonden er even tijdens onze trip. In een loft op Broad Street (op de hoek met Wall Street) waar Carrie zich onmiddellijk thuis zou voelen. Mét walk-in closet om al die nieuwe aankopen in kwijt te kunnen, een doorman die beneden galant de deur voor je opent en conciërge Tommy die met plezier een praatje met je slaat.

De loft ligt in een parel van een gebouw: Downtown by Philippe Starck, vlak over de Stock Exchange. De stempel van de Franse interieurarchitect is duidelijk. Starck ging voor een indrukwekkende witte inkomhal met reusachtige kristallen Louis XV-kroonluchter, gouden liften en een gigantisch dakterras met waterformatie, waar je na een zware dag shoppen kan ontspannen met een Cosmopolitan in de hand.

Die cocktailcalorieën werk je er, zoals elke New Yorker, ’s ochtends vroeg wel weer af in de fitnesszaal of het zwembad van het gebouw. En dan is er ook nog een bowlingbaan en home cinema. De ideale plek om kennis te maken met the New York way of life.

Feesten in mineur? Je kan nu 3 plusartikels gratis lezen. Zo ben je op de hoogte van al het nieuws over het overlegcomité.